Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Zakkenrollers stelen tientallen telefoons op Pinkpop

Tijdens de eerste dag van het festival Pinkpop zijn tientallen smartphones gestolen. De beveiliging heeft de twee dieven opgepakt. Daarbij zijn ook 53 telefoons buitgemaakt.

„ Ze hebben gisteren een opmerkelijke hoeveelheid telefoons gestolen, ik zou bijna van professionals spreken”, zegt politiewoordvoerder Anne-Miek Mols tegen 3voor12. Het grootste deel van de telefoons werd gestolen tijdens de ‘moshpit’ bij de show van The Offspring.

Moshpit

Tijdens zo’n ‘moshpit’ beuken bezoekers wild tegen elkaar aan. Door al dat fysieke contact kan het moeilijk zijn om te merken dat je telefoon weg is. Mols: „Je moet echt van goeden huize komen om het op te merken.”

Het advies van Mols luidt dan ook: maak het de dieven niet te makkelijk. „Zorg dat je je waardevolle spullen niet in je kontzak of eenvoudig open te ritsen tas opbergt, maar zo dicht mogelijk tegen je lichaam of in een tas met de ritssluiting naar binnen.”

De telefoons blijven tot het eind van het festival bij de informatiebalie liggen, waar gedupeerden ze kunnen ophalen. Daarna komen de telefoons in handen van de gemeente Landgraaf, die ze op verlorenofgevonden.nl zet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.