Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Winkeliers boos om stijging parkeertarieven

Winkeliers en werkgeversclubs zijn boos om de stijgingen van parkeertarieven in vier grote steden. Parkeren in het centrum van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht wordt (of is al) voor automobilisten een stuk duurder. De winkeliers zijn bang dat klanten de binnensteden gaan mijden door de nieuwe parkeertarieven.

Kleine ondernemer wordt getroffen

Meerdere belangenclubs voor winkeliers vertellen vrijdag tegen het AD dat ze zich zorgen maken. Volgens branchevereniging Ondernemend Nederland wordt vooral de kleine ondernemer door de nieuwe parkeertarieven getroffen. MKB Nederland zegt dat de binnensteden straks alleen nog maar bereikbaar zijn voor de ‘happy few’. En de ANWB vraagt zich af of men straks nog wel op een betaalbare manier in de grote steden kunt komen.

In Amsterdam steeg het uurtarief al eerder van 5 naar 7,50 euro. Ook Den Haag en Utrecht hebben hun uurtarieven verhoogd. Voorheen betaalde de automobilist in Den Haag nog 3,50 euro, nu is dat 4,50. En in Utrecht gaat het uurtarief van 4,70 euro naar 5,20 euro. In Rotterdam is het nog niet duidelijk hoe veel de automobilist moet gaan betalen, maar dat het parkeertarief verhoogd zal worden staat vast.

Extra inkomsten

Met de verhoogde parkeertarieven krijgen de steden een hoop extra geld binnen. In Rotterdam verwacht de gemeente ruim zeven miljoen euro aan extra parkeeropbrengsten binnen te halen. En Den Haag zal in totaal 150 miljoen aan extra inkomsten krijgen door de verhoogde tarieven. Met dat geld willen de steden hun klimaatplannen, nieuwe ov-verbindingen en fietsvoorzieningen betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.