Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Wilders wil eenmalig tijdschrift à la Charlie Hebdo

PVV-leider Geert Wilders wil de uitkomsten van zijn zelfbedachte Mohammed-cartoonwedstrijd bundelen in een gedrukte uitgave. Het moet een Nederlands-Engelse variatie op het blad Charlie Hebdo worden, het Franse satirische tijdschrift dat in 2015 getroffen werd door een terroristische aanslag.

Cartoonwedstrijd

Eerder deze maand kondigde de PVV-leider al aan dat hij een cartoonwedstrijd in het gebouw van de Tweede Kamer wilde organiseren. Iedereen zou mee mogen doen, zolang het onderwerp van de ingezonden cartoon maar om de islamitische profeet Mohammed zou draaien. Het zou Wilders niet te doen zijn om provocatie, maar de vrijheid van meningsuiting. Hij wil zelf plaatsnemen in de jury, samen met de Amerikaan Bosch Fawstin, die in 2015 zelf nog een prijs won met een cartoon over de profeet.

Spotprenten bundelen

Omdat er geen veiligheidsrisico’s aan de wedstrijd verbonden zouden zijn, gaat het initiatief van Wilders ook daadwerkelijk plaatsvinden. Nu blijkt ook dat hij de mooiste ingezonden spotprenten bij elkaar wil brengen in een blad, samen met interviews met de cartoonisten.  Hij zou daarvoor nog wel een uitgever moeten vinden, vertelt hij in het boek ‘Zo gek is het geworden’. Je vindt het boek deze week in de schappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.