Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 14 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Vrouw kijkt op telefoon en rijdt politiemotor omver

Dat je niet moet gaan appen als je achter het stuur zit omdat je daarmee ongelukken kan veroorzaken is wel duidelijk. Helemaal voor een vrouw in Tilburg die woensdagavond een motor aanreed met haar auto terwijl ze zat te appen. Nog een klein detail: het was de motor van een politieagent. Volgens de politie was ze druk bezig met haar telefoon en zag ze daarom de motor niet staan.

Niet gezien

De motoragent zag dat de vrouw haar telefoon in haar handen had en wilde haar een bekeuring geven. Daarom gaf hij haar een stopteken. De automobiliste gehoorzaamde aan dat teken. Tenminste, zo dacht de agent. Hij reed op haar af. De vrouw had echter de agent niet gezien. Ze wilde achteruit inparkeren en raakte toen de motor. De agent kon nog maar net zijn motor afstappen.

Kletsverhaal

Tegen Omroep Brabant zegt de vrouw dat dit een kletsverhaal is. ,,Ik reed achteruit naar een parkeerplek en de agent dacht dat ik aan het bellen was. Dat was niet zo en ik heb ook geen boete gekregen. Zegt de politie van wel? Onbegrijpelijk. Als ik al bellend een agent had aangereden hadden ze me toch wel opgepakt?”

De politie geeft aan dat de vrouw inderdaad niet opgepakt is. Ze was erg geschrokken en daarom heeft de agent haar alleen een waarschuwing gegeven. Wel is het schadeformulier ingevuld.

Vanavond zag een motoragent in het centrum een automobiliste rijden die druk doende was met haar smartphone. Hij besloot…

Posted by Politie Basisteam Tilburg-Centrum on Wednesday, June 13, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.