Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

VMBO Maastricht probeert vervolgopleiding te redden

VMBO Maastricht probeert te zorgen dat de gedupeerde leerlingen alsnog kunnen starten met een vervolgopleiding. Dat maakten ze zaterdagavond bekend in een mail naar de ouders.

Uiterlijk 31 augustus uitslag

De uitslag van de herexamens van de leerlingen van VMBO Maastricht wordt uiterlijk 31 augustus bekend, terwijl het nieuwe schooljaar in Limburg op 20 augustus begint.

De school houdt wel een slag om de arm. Ze hebben een aantal vervolgopleidingen benaderd met het verzoek coulance te tonen naar de gedupeerde leerlingen, maar stellen wel dat je een diploma moet hebben voordat je kan starten met een verdere opleiding.

Herkansingen

In de week van acht tot en met zeventien augustus vinden de herkansingen van de examens plaats. Maar leerlingen mogen daar alleen aan meedoen als ze voor die tijd de benodigde cijfers binnen hebben; dat moet de komende weken gebeuren.

De leerlingen kunnen een vakantie deze zomer wel vergeten. De school waarschuwt namelijk: wanneer je er niet bent (om je examen te doen), kun je niet slagen en kom je dus niet in aanmerking voor het diploma.

Petitie

Inmiddels is er ook een petitie gestart, gericht aan minister Arie Slob van Onderwijs. Al meer dan tienduizend mensen hebben getekend en vragen Slob om de leerlingen van VMBO Maastricht alsnog hun diploma te geven.

De leerlingen zijn volgens de ondertekenaars slachtoffer geworden van een school die „ernstig heeft gefaald". De examens zijn volgens hen bedoeld om te kijken of de leerling de lesstof beheerst, niet of de school alle verplichtingen is nagekomen. Daarom zou de minister hen alsnog een diploma moeten geven

Ongeldig verklaard

Vrijdag werd bekend dat de eindexamens van 354 leerlingen van VMBO Maastricht ongeldig worden verklaard. De leerlingen hadden namelijk geen eindexamen mogen doen, door steken die de school heeft laten vallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.