Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Vlieland of Los Angeles? Het strand is even duur

Of je aan een stranddag in Nederland een stuk minder kwijt bent dan in het buitenland? Dat is helemaal niet altijd het geval, blijkt uit onderzoek van Travelbird. Een dagje op het strand in Vlieland zou je zelfs net zoveel kosten als een bezoekje aan Venice Beach in Los Angeles.

Vlieland versus Los Angeles

Voor het onderzoek keek Travelbird naar 300 stranden uit meer dan 90 landen. De prijzen van zonnebrand, water, bier, ijs, lunch en faciliteiten werden vervolgens op een rijtje gezet. Op Vlieland blijk je daar in totaal 53,26 euro voor neer te leggen, terwijl je in Venice Beach twee cent minder betaalt voor het totaalpakket. Vlieland neemt daarmee de 31ste plaats in op de ranglijst.

Wél goedkoop naar het strand

Het allerduurste strand ter wereld? Daarvoor moet je in Nieuw-Caledonië zijn. Op het strand ‘Anse Vata’ in de plaats Nouméa betaal je in totaal 78,57 euro voor de hiervoor genoemde dingen, maar daar krijg je wel kraakhelder blauw water voor terug.

Als je juist echt goedkoop uit wil zijn kan je trouwens het beste richting Vietnam reizen: de laatste drie plekken van de lijst worden door stranden uit het land ingenomen. Je bent daar maar 13,44 euro kwijt voor een stranddag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.