Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Verstappen vijfde in kwalificatie Oostenrijk

Formule 1-coureur Max Verstappen begint zondag vanaf de vijfde startplaats aan de Grote Prijs van Oostenrijk. De Nederlandse coureur gaf op de thuisbaan van zijn Oostenrijkse Red Bull met 1.03,840 iets meer dan zeven tienden toe op Valtteri Bottas. Bottas klokte in de kwalificatie een beste rondetijd van 1.03,130.

Verstappen heeft niet zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo maar de Fransman Romain Grosjean naast zich staan op de derde rij. Die wist zich tussen de twee Red Bulls in te wurmen tijdens de kwalificatie. Ricciardo vertrekt vanaf plek zeven.

Twee podiumplaatsen

Voor Verstappen, die vorig jaar ook vanaf de vijfde startplek begon op de baan in Oostenrijk, duurde de race vorig jaar slechts een paar honderd meter. De Nederlander werd in de eerste bocht aangereden en moest de strijd staken. Het betekende toen zijn derde uitvalbeurt op rij. Verstappen is nu naar Oostenrijk gekomen met twee podiumplaatsen op rij. Hij eindigde als derde in Canada en reed vorige week in Frankrijk naar de tweede plaats.

Motorproblemen

Zaterdagmiddag had hij nog een voortijdig einde moeten maken aan zijn derde en laatste vrije training. De Limburger van Red Bull moest zijn bolide aan de kant parkeren nadat de motor was uitgevallen. De auto werd weggetakeld en de monteurs konden aan de bak om de wagen klaar te maken voor de kwalificatie op het circuit van Spielberg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.