Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 jun 2018 / 17:04 uur

Trump genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede

De Amerikaanse president Donald Trump is door twee Noorse politici genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede. De parlementariërs van de Vooruitgangspartij vinden dat de Amerikaan de prestigieuze onderscheiding verdient vanwege zijn toenadering tot Noord-Korea, bericht de Noorse omroep NRK.

Geschrapt

Trump kan dit jaar vermoedelijk niet meer meedingen naar de Vredesprijs. De deadline voor het opgeven van kandidaten verliep in januari. De Amerikaanse leider was weliswaar al eerder genomineerd voor de Vredesprijs van 2018, maar die aanmelding is later geschrapt.

De zogenaamde afzender bleek van niets te weten. Slechts een beperkt aantal mensen, zoals politici en academici, kan kandidaten opgegeven.

Verdienen

De president heeft al wel een nominatie voor 2019 op zak. Zijn partijgenoten hebben het Noors Nobelcomité aangeschreven om hun leider naar voren te schuiven. Trump reageerde vorige maand met een knipoog op de vraag of hij denkt de onderscheiding te verdienen. „Dat denkt iedereen, maar ik zou het nooit beweren”, grapte hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede
Sluiten