Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Toneelstuk Harry Potter valt flink in de prijzen

De uitreiking van de Tony Awards van bewijst het maar weer al te goed: Harry Potter gaat écht nooit vervelen. Het toneelstuk ‘Harry Potter and the Cursed Child’ ontving in New York maar liefst tien nominaties, waarvan uiteindelijk zes beeldjes daadwerkelijk verzilverd werden.

Magie op Broadway

De voorstelling over Harry Potter is het veelgeprezen vervolg op de filmreeks waarin de hoofdpersoon en zijn zoon twintig jaar ouder zijn. Het stuk ging in 2016 in première in Londen en de zaal zit sindsdien standaard vol. Niet gek ook: er is zo’n 68 miljoen pond in de toneelvariant van het populaire boek gestoken, waardoor je naar een ‘knap staaltje Broadway-magie’ kijkt, zoals The New York Times het treffend omschrijft.

Tijdens de Tony Awards deed ‘The Band’s Visit’ het trouwens nóg beter: de musical viel tien keer in de prijzen. Het stuk is gebaseerd op een Israëlische film uit 2007, waarbij een kleine Egyptische politiefanfare in een dorpje in Israël terechtkomt.

LGBTQ

Andrew Garfield won de Tony Award voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn rol in het toneelstuk Angels In America. Het is de eerste keer dat de Britse acteur deze grote prijs in de wacht sleept. Hij droeg zijn award op aan de LBGTQ-community.

Andrew Garfield

,,Het was voor mij een grote eer om Prior Walter te spelen in Angels In America, omdat hij de meest pure vorm van humaniteit vertegenwoordigt, en met name die van de LBGTQ-community", aldus Garfield tijdens zijn dankwoord na het ontvangen van de prijs. Het karakter van Prior Walter is een gekwelde gay man, die vecht tegen AIDS.

Springsteen

De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol was Glenda Jackson in het toneelstuk Three Tall Women. Bij de musicals gingen de Awards voor beste mannelijke en vrouwelijk hoofdrol naar Tony Shalhoub en Katrina Lenk, die beiden in The Band’s Visit speelden.

Tony Shalhoub en Katrina Lenk

Bruce Springsteen mocht daarnaast een Special Tony Award in ontvangst nemen voor de theaterconcerten Springsteen on Broadway.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.