Metro
Metro Nieuws 29 jun 2018 / 12:53 uur

Tientallen leerlingen Vreewijk Lyceum gezakt

Tientallen leerlingen van het Vreewijk Lyceum in Rotterdam zijn gezakt voor hun eindexamens, dat meldt het AD. Het vermoeden is dat ze door de school niet goed voorbereid zijn.

Intern toezicht

De school is door het schoolbestuur onder intern toezicht gesteld. Bestuurder Henk Post vertelt dat er grondig onderzoek gaat worden gedaan. „Ik ga nu nog niemand op voorhand op non-actief zetten, ik heb op dit moment geen signaal van opzettelijk oneigenlijk handelen gehad."

Herkansingen

Een derde van de vwo’ers slaagde in een keer, van de havisten de helft. Ook nu de resultaten van de herkansingen binnen zijn, zijn die cijfers niet veel verbeterd. 54% van de vwo’ers is geslaagd en 63% van de havisten. „Er is iets helemaal fout gegaan", aldus Post.

De leerlingen haalden massaal onvoldoendes voor vakken als scheikunde, biologie, kunst en Frans. De leerlingen beheersten niet de juiste stof voor de examens.

Informatieavond

Volgende week is er een informatieavond voor alle ouders gepland. Post hoopt dat zij hen dan kunnen vertellen wat er mis is gegaan in de voorbereiding op de examens.

De gezakte leerlingen moeten het jaar overdoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tientallen leerlingen Vreewijk Lyceum gezakt
Sluiten