Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 25 jun 2018 / 10:30 uur

Thais voetbalteam vast in grottenstelsel

En Thais jeugdvoetbalteam zit al sinds zaterdag vast in een grot in de noordelijke provincie Chiang Rai. Het gaat om twaalf jongens in de leeftijd van elf tot zestien jaar en hun 25-jarige coach. Het team werd verrast door een plotse overstroming waarna ze geen kant meer op konden.

Regenseizoen

Het jeugdteam ging zaterdag op excursie, maar toen zij niet terugkeerden, werd er alarm geslagen. Het is momenteel regenseizoen in Thailand en vooral in de berggebieden kunnen er plotselinge overstromingen voorkomen. Het grottenstelsel is door de overstroming modderig en onoverzichtelijk geworden.

Zaterdagnacht werd een eerste hulpactie in werking gezet, maar door de hevige waterval is de actie niet gelukt, melden Thaise media.

Ook zondag probeerden reddingswerkers de jongens te lokaliseren, maar het lukte niet om de spelers te vinden. Waarschijnlijk heeft het team zeven kilometer verder op in een grot een toevlucht gezocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thais voetbalteam vast in grottenstelsel
Sluiten