Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Telefoonrekening van 12.000 euro na cruise

Een gezin uit Berlijn kreeg een wel heel dure rekening van de telecomprovider op de mat, na een reis met een cruiseschip naar Oslo in Noorwegen. Het gezin had aan boord naar filmpjes gekeken op een mobiele telefoon.

Geringe hoeveelheid

De rekening bedroeg in totaal 12.000 euro. Volgens NDR1 Welle Nord ging het voornamelijk om de twaalfjarige zoon van het gezin. Hij zou aan boord van de Color Line meerdere filmpjes hebben bekeken. Het zou gaan om ongeveer 470 MB.

Ondanks dat het ging om een geringe hoeveelheid data, zijn de kosten toch hoop opgelopen. Reden hiervoor is dat er iedere keer een verbinding tot stand is gekomen via de satelliet – ‘Telenor Maritime’ – en dat kost geld.

Advocaat

Color Line zegt zijn passagiers altijd te waarschuwen voor de hoge kosten van dit netwerk. Aan boord bieden zij dan ook voor een redelijke vergoeding WiFi aan. Het telefoonbedrijf heeft begripvol gereageerd op geschokte reactie van het gezin op de hoogte van de rekening. Zij verlaagden de rekening daarom van 12.000 naar 5.000 euro.

Het gezin uit Berlijn heeft laten weten daar geen genoegen mee te nemen. Zij hebben inmiddels een advocaat in de arm genomen om de rekening aan te vechten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Telefoonrekening van 12.000 euro na cruise
Sluiten