Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 jun 2018 / 04:20 uur

Steeds meer vrouwen bij de brandweer

Er komen steeds meer vrouwen bij de brandweer. Het aantal brandweervrouwen is vorig jaar met ongeveer zes procent toegenomen. Het gaat zowel om beroepskrachten als om vrijwilligers.

Op 1 januari 2018 waren er 273 vrouwen werkzaam als beroepskracht en 1092 vrouwen als vrijwillige kracht, meldt het CBS. Het is voor het eerst in acht jaar dat het aantal personeelsleden weer iets toeneemt.

Ondanks de stijging in de minderheid

Procentueel is het aantal vrouwen hiermee sneller gestegen dan het aantal mannen, dat met 1 procent toenam. Ondanks de stijging blijven vrouwen veruit in de minderheid bij de brandweer. De regio Hollands-Midden heeft met 8,7 procent de meeste vrouwelijke brandweerlieden. Rotterdam-Rijnmond is hekkensluiter met 2,4 procent.

Uit de cijfers blijkt verder dat begin dit jaar 24.300 mensen bij de operationele dienst van de brandweer, dus de ongeval- en brandbestrijding, actief waren. Dat zijn er bijna driehonderd meer dan een jaar eerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steeds meer vrouwen bij de brandweer
Sluiten