Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Sportcoaches zien ‘bewegingsarmoede’ bij kinderen

Topsportcoaches maken zich ernstig zorgen om bewegingsarmoede onder schoolkinderen. Ze vinden dat er een inspectietoets voor bewegen moet komen voor schoolkinderen, vertellen ze tegen RTL Nieuws.

Petitie

De coaches zijn een petitie gestart voor de inspectietoets die ze dinsdag zullen aanbieden aan de ministers Slob van onderwijs en Bruins van Sport. Onder anderen voetbalbondscoach Ronald Koeman, coach Sarina Wiegman van het vrouwenvoetbalteam en schaatscoach Jac Orie tekenden de petitie.

Volgens de coaches bewegen kinderen steeds minder op de basisschool. Het wordt tijd dat de politiek in actie komt, vinden ze. Er moet niet alleen een inspectietoets komen; de coaches willen onder meer dat kinderen een schoolomgeving krijgen die uitnodigt tot bewegen en dat ze minimaal twee uur per week gymles krijgen van een bevoegde leraar.

Steun

De coaches kunnen in ieder geval rekenen op de steun van de SP. De partij wil dat basisschoolkinderen verplicht drie uur gymles in de week krijgen van een vakdocent. Ook de VVD vindt dat basisschoolkinderen gymles zouden moeten krijgen van een vakdocent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.