Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Smartengeld voor nabestaanden omgekomen militairen

De nabestaanden van drie omgekomen militairen krijgen smartengeld van het ministerie van Defensie. Het gaat om de nabestaanden van de commando die omkwam bij een schietoefening in Ossendrecht en twee omgekomen militairen in Mali. Dat bevestigt advocaat Michael Ruperti.

‘Verbeterd aanbod’

Het ministerie had eerder het standaardbedrag van 20.000 euro geboden, maar daar gingen de nabestaanden niet mee akkoord. Een ,,verbeterd aanbod", persoonlijk gedaan door minister Ank Bijleveld, is daarna wel geaccepteerd. Vooral dat de minister dit aanbod zelf heeft gedaan, wordt gewaardeerd door de opgeluchte nabestaanden, aldus de advocaat. Het precieze bedrag wordt niet bekendgemaakt.

Sergeant Sander Klap (35) kwam in maart 2016 om het leven tijdens een schietoefening op de trainingslocatie van de Politieacademie in Ossendrecht. De militairen Henry Hoving (29) en Kevin Roggeveld (24) kwamen in juli van dat jaar om tijdens een oefening in Mali. Dat gebeurde toen de granaat van een 60-millimeter-mortier ontplofte. De Onderzoeksraad voor Veiligheid had na onderzoek van beide ongevallen harde kritiek op Defensie.

Met de weduwe van Hoving heeft het ministerie vorige maand ook overeenstemming bereikt over een vergoeding voor het verlies van inkomen. Ruperti heeft ,,goede hoop" dat de weduwen van Roggeveld en Klap hierover ook snel tot een afspraak komen met Defensie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Smartengeld voor nabestaanden omgekomen militairen
Sluiten