Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Segers (CU): NAVO-bondgenoot Turkije niet steunen

Als het aan Gert-Jan Segers ligt, schiet Nederland Turkije niet te hulp als het wordt aangevallen. De ChristenUnie-leider spreekt zich krachtig uit tegen het regime van Recep Tayyip Erdogan.

In een interview met De Telegraaf steekt Segers van wal. „Ik voel me niet geroepen om Turkije te verdedigen tegen een tegenreactie die het zelf heeft uitgelokt.” Juist vanwege het NAVO-bondgenootschap ligt deze uitspraak extra gevoelig.

Turkse verkiezingen

Wat Segers betreft stoppen we met het faciliteren van de Turkse verkiezingen.  „Dan zeggen wij dat het legitiem is wat daar gebeurt. En dat moeten we niet meer doen. Maar nog erger dan die verkeersborden vond ik het om na de uitslag te zien dat toch Turkse Nederlanders in vrij groten getale de straat op gingen met Turkse vlaggen.”

Volgens Segers is het feit dat een groep Turkse Nederlanders de overwinning van president Recep Tayyip Erdogan viert, een voorbeeld van „haperende integratie, om het maar even zachtjes te zeggen.”

Het staat haaks op de Nederlandse rechtsstaat om het regime van Erdogan te verdedigen en de onvrijheden van de inwoners niet af te keuren, betoogt de CU-leider.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.