Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 8 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Schoonmaker ineens steenrijk, wil rijbewijs halen

Wat te doen met 90 miljoen? Privéstrandje, een dikke bak met chauffeur, een pandje hier en daar kopen: er is genoeg groots te verzinnen voor zo’n ziekelijk hoog bedrag.

Een Duitse schoonmaakster die deze prijs ontving, gaat het echter heerlijk ‘normaal’ houden. Ze vertelt dat ze eindelijk haar rijbewijs kan halen.

Via WhatsApp

De 36-jarige Christina uit Berlijn had door haar moeder de geluksnummers in kwestie ingefluisterd gekregen via WhatsApp: 14, 19, 21, 30, 32, 4 en 7. Een goeie zet, want toen de schoonmaakster de nummers checkte op haar telefoon, bleken dit de winnende getallen te zijn van de Eurojackpot. De Duitse speelde mee via Lottoland, een secundaire aanbieder.

Meteen spoedde ze naar haar moeder. De twee bleven de hele nacht wakker en konden pas geloven dat het écht waar was, toen ze de bevestigingsmail kregen.

Anoniem blijven

De twee geluksvogels blijven anoniem om de rust te bewaren. Hoe ze het geld gaan verdienen, weten ze nog niet, zo vertellen ze aan de Duitse krant The Bild. Alhoewel ze er altijd lol in had, stopt Christina met schoonmaken. Moeder gaat met pensioen.

Backstreet Boys

Na het behalen van haar rijbewijs, wil de steenrijke schoonmaker met een camper van de oost- naar de westkust van Amerika reizen. En Las Vegas staat op de planning: daar gaat ze een concert van de Backstreet Boys bijwonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.