Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 19 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Ryanair pleit voor alcoholbeperking op luchthavens

Ryanair is helemaal klaar met dronken passagiers. De Ierse luchtvaartmaatschappij wil daarom dat luchthavens ingrijpen en voortaan nog maar maximaal twee alcoholische drankjes per persoon verkopen.

Tussenlanding

De druppel die de emmer voor Ryanair deed overlopen was het incident van afgelopen weekend. Toen liep een vlucht van Dublin naar Ibiza totaal uit de hand. Er was een tussenlanding in Parijs nodig om drie dronkenlappen van boord te gooien.

Het is zeker niet de eerste keer dat er een tussenlanding moet worden gemaakt vanwege dronken passagiers. Daarom vindt de luchtvaartmaatschappij dat je als passagier voor 10.00 uur ‘s ochtends geen alcohol moet kunnen kopen op de luchthaven en verder op de dag nog maar maximaal twee drankjes op de luchthaven moet kunnen bestellen.

Opzadelen met de gevolgen

Ryanair vindt het ook oneerlijk dat luchthavens kunnen profiteren van de ongelimiteerde verkoop van alcohol aan passagiers en dat zij vervolgens luchtvaartmaatschappijen opzadelen met de gevolgen van alcoholconsumptie. Zelf verkoopt de Ierse low budgetmaatschappij ook alcohol aan boord van vliegtuigen, al geeft ze aan dat dat weinig gebeurt doordat ze vooral korte afstanden bedient.

De luchthaven van Dublin, waar de vlucht van afgelopen zaterdag vertrok, vindt dat de voorstellen van Ryanair te ver gaan: „Die zouden alle passagiers raken, terwijl het slechts om het gedrag van een hele kleine groep overlastgevers gaat”, zegt een woordvoerder tegen BBC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.