Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Reizigers KLM vast op Schiphol door storing Hamburg

Reizigers die zondag met een vlucht van luchtvaartmaatschappij KLM naar Hamburg zouden vliegen, zitten vast op Schiphol. Het gaat om enkele honderden reizigers die verdeeld over twee vluchten zondag naar de Duitse stad zouden vliegen, maar vanwege een stroomstoring op het vliegveld van Hamburg gestrand zijn op Schiphol.

Reis vervolgen via spoor

Volgens de KLM gaat het om een vlucht van zondagmiddag en zondagavond. De reizigers kunnen nu kiezen of zij met een andere vlucht willen of hun reis willen vervolgen via het spoor. Ook een vlucht van de Duitse maatschappij Germanwings kan zondag niet doorgaan.

Twee vluchten die al onderweg waren naar Hamburg zijn uitgeweken naar de luchthaven van Bremen. Daar staan mensen klaar om de reizigers op te vangen.

Stroomstoring

Vliegtuigen op de luchthaven van Hamburg kunnen door een stroomstoring uit veiligheidsoverwegingen niet meer opstijgen of landen. Het vliegverkeer zal zondag niet meer hervat worden. De storing zorgde voor grote overlast op het vijfde vliegveld van Duitsland. Op zondagen verwerkt de luchthaven van Hamburg gemiddeld tweehonderd vluchten.

Eind april kampte Schiphol zelf nog met een grote stroomstoring. Vanwege een storing bij het inchecken ontstonden lange rijen mensen in de vertrekhallen. Uiteindelijk werden zelfs alle toegangswegen naar de luchthaven afgesloten en reden er geen treinen meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.