Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 jun 2018

Rechtszaak Savannah Dekker (14) gaat van start

Pakweg een jaar na de vermissing van de 14-jarige Savannah Dekker komt haar zaak op maandag voor de rechter. De rechtszaak, waarbij een zeventienjarige jongen verdacht wordt van het doden van het jonge meisje uit Bunschoten, zal drie dagen duren.

14 dagen vermist

Savannah had vorig jaar juni een afspraak met de verdachte, maar keerde daar nooit meer van terug. Dekker was vervolgens 14 dagen vermist, waarbij heel Nederland enorm meeleefde. Uiteindelijk werd haar lichaam gevonden in een sloot op een industrieterrein in Bunschoten. Kort voor haar dood had ze nog contact gehad met de zeventienjarige jongen die op maandag terecht staat.

Ontkenning

De verdachte ontkent dat hij iets met de dood van Savannah te maken heeft. Toch zijn de verdenkingen niet mals: naast moord wordt ook diefstal van de fiets, ID-kaart en bankpas van Dekker hem ten laste gelegd. Er is nog altijd onduidelijkheid over de doodsoorzaak.

Gesloten deuren

De zaak wordt de komende dagen achter gesloten deuren behandeld vanwege de leeftijd van de verdachte. Wanneer iemand minderjarig is, komen er een stuk minder details naar buiten. Het Openbaar Ministerie zal dinsdag wel de strafeis naar buiten brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rechtszaak Savannah Dekker (14) gaat van start
Sluiten