Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 3 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie haalt dode kat met steen aan nek uit kanaal

De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een kat in Lochem. De kat werd donderdag door een passant in het Twentekanaal aangetroffen en het beestje bleek een baksteen om zijn nek te hebben. De kat heeft het niet overleefd.

De politie spreekt op zijn Facebookpagina van een ‘afschuwelijke en walgelijke daad’: „Wij komen dan ook graag in contact met getuigen die mogelijk iets hebben gezien of weten van wie deze kat is! Omdat de kat niet gechipt is, hebben we de eigenaar nog niet kunnen achterhalen!"

Laffe daad

Het dier is inmiddels meegenomen door de dierenambulance Overgelder. De kat is zwart-wit van kleur en heeft een witte halsband met glitters en een belletje om.

Onder de post op Facebook blijkt dat veel mensen ontzettend boos en verontwaardigd zijn over de mishandeling. „Ik hoop dat de dader van deze laffe daad heel veel tegenslag en ellende op zijn pad zal krijgen gedurende zijn verdere leven", schrijft Ria Luijten bijvoorbeeld. „Wat een walgelijk mens die dit gedaan heeft zeg. Hoop dat de politie de dader eerder vind dan dat ik hem vind. Walgelijk", schrijft Sijah Van Batavia.

UPDATE:Inmiddels is de eigenaar bekend. Nu de dader nog! Dus bij deze verzoeken wij u nogmaals; Heeft u iets gezien en…

Posted by Politie Lochem on Sunday, June 3, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.