Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie doet onderzoek naar eigen rol Pinkpopdrama

De politie in Limburg evalueert de rol die de agenten hebben gehad of hadden moeten hebben in verband met het Pinkpopdrama van afgelopen maandag. Dat bevestigt de politie tegenover 1Limburg.

Agenten die tijdens die nacht dienst hadden, is nu gevraagd om aan te geven waar ze precies gepatrouilleerd hebben, of ze eventueel iets gezien hebben in de buurt van de Mensheggerweg en of ze mogelijk maatregelen hebben genomen. Dit laat de politie weten. Die evaluatie maakt deel uit van het onderzoek naar de toedracht van het dodelijk ongeluk, waarbij een vrijwilliger van Pinkpop om het leven kwam. Drie mensen – twee mannen en een vrouw – raakten zwaargewond. Daarover is bekend dat zij waarschijnlijk op de weg zaten.

Snelheidsbeperking

Het dodelijk ongeluk gebeurde rond 4.00 ‘s nachts na afloop van het driedaagse festival in Landgraaf. Op de Mensheggerweg gold op dat moment een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. De weg was tijdens het festival beperkt toegankelijk, maar vanwege de bereikbaarheid van een naburig bedrijventerrein niet helemaal afgesloten.

Geen opzet

De 34-jarige man uit Heerlen die verdacht wordt van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding, is vrijdag vrijgelaten. De man reed door na het ongeluk, maar meldde zich enkele uren later bij de politie in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen aanwijzingen dat de man opzettelijk op een groep mensen is ingereden. De man blijft wel verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval; daar richt het onderzoek zich nu op. De man had niet gedronken. Of hij verdovende middelen had gebruikt, is nog niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.