Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 3 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie brengt afval terug bij vervuilende jongeren

De Politie Alblasserwaard/Vijfheerenlanden heeft een aantal hangjongeren een koekje van eigen deeg gegeven. De jongeren hadden na hun maaltijd geen zin om hun afval in de prullenbak te gooien. Omdat de politie dat niet vond kunnen, besloten ze het afval bij de jongeren in de tuin te gooien.

De agenten schrijven op de Facebookpagina dat ze het gevonden afval vanmorgen in een afvalzak hebben gedaan en het vervolgens met de auto terug hebben gebracht naar de harde kern, die ze die nacht hadden zien hangen op de ‘plaats delict’.

Ruitenwissers

Ook een man die in zijn auto lag te slapen heeft van de politie een onverwachts ‘cadeautje’ gekregen: hij kreeg het afval dat rond zijn auto lag ‘keurig’ onder zijn ruitenwissers.

Overigens blijft het gedumpte afval meestal niet liggen, want op maandagmorgen ruimt een bejaarde buurtbewoner alles steevast op. „Die man verdient een standbeeld!", vindt de politie.

Verder geven de agenten aan dat ze hopen dat alle vervuilers de actie als waarschuwing zien: „Voor de jongeren die nu menen de dans te zijn ontsprongen: De volgende keer zijn jullie aan de beurt. We weten waar je huis woont en waar je bed slaapt!"

De Nieuwpoortse hangjeugd blinkt over het algemeen uit in het achterlaten van hun afval op straat. Helaas voor ons als…

Posted by Politie Lek en Merwede on Saturday, June 2, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.