Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 14 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Personeel Martini Ziekenhuis krijgt €500 beloning

Het personeel van het Martini Ziekenhuis in Groningen krijgt een beloning van 500 euro bruto. Deze maand gaan zij die beloning nog op hun rekening zien. Ze krijgen het geld omdat het de afgelopen maanden erg druk is geweest en het ziekenhuis een goede winst heeft geboekt.

Hard werken

Deze winter hebben de inwoners van Nederland te kampen gehad met een flinke en langdurige griepepidemie. Vervelend, maar ook hard werken voor het personeel in de Nederlandse ziekenhuizen. Zo ook in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Het ziekenhuis kampte ook nog met capaciteitsproblemen, waardoor het personeel zich een slag in de rondte werkte.

Zij worden nu beloond met een bedrag van 500 euro bruto. Dat heeft bestuursvoorzitter Hans Feenstra aan de ongeveer 2900 medewerkers laten weten. Tegen Dagblad van het Noorden zegt hij dat hij ziet hoe druk de medewerkers het hebben.

Griepepidemie

Vooral de afgelopen winter dus, tijdens de epidemie. Het ziekenhuis is ook nog eens gegroeid met 4,3 procent waardoor het financieel resultaat ook positief uitpakte. Er was een mooie winst van 13,5 miljoen euro. Feenstra geeft aan dat met dat geld meer personeel aangenomen gaat worden maar dat hij ook graag zijn waardering wil laten blijken aan het personeel dat ‘dag in, dag uit de beste zorg willen leveren’. Alle medewerkers krijgen dit bedrag, behalve de medisch specialisten. Personeel dat parttime werkt krijgt een percentage van die 500 euro.

Lof

Reacties op social media zijn vol lof. Mensen vinden het fantastisch dat het hardwerkende personeel beloond wordt. Anderen opperen dat meer organisaties een voorbeeld aan het Martini Ziekenhuis mogen nemen. Weer een ander kaart aan dat personeelstekort in heel veel ziekenhuizen een groot probleem is en dat er meer in mag worden geïnvesteerd. Slechts een enkeling heeft commentaar en zegt dat het onzin is omdat het personeel nou eenmaal het werk doet waarvoor het betaald wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.