E.Westland
E.Westland Nieuws 18 jun 2018 / 13:11 uur

Overijssels paard heeft flinke snee na mishandeling

Triest nieuws uit het Overijsselse Wanneperveen. Iemand heeft daar een paard met een mes mishandeld. „Pas goed op: er loopt hier in de buurt een sadistische en gestoorde gek rond.”

Het dier heeft een flinke snee bij haar achterste. „Ze is door de dierenarts behandeld en met haar kont komt het gelukkig weer goed”, schrijft Berta Liezen op Facebook.

Het AD sprak met Berta’s vader, Wout Liezen, die de wond bij zijn paard Charming ontdekte. „Die machteloosheid, je kunt niks doen om de paarden te beschermen. Binnen zetten in de zomer is geen optie”, vertelde hij tegen de krant.

Maniak

Hij denkt dat de dierenbeul die verantwoordelijk is voor de mishandeling heel goed wist wat -ie deed. Charming is namelijk een zogenaamd ‘leasepaard’, dat helpt bij de opvoeding van een veulen zonder moeder. „De andere zes paarden die hier in het weiland staan, hebben zelf veulens of zijn drachtig. Zodra je in de buurt van de achterkant van zo’n paard komt, gaan ze trappen. Dus deze maniak heeft net het meest tamme paard uitgekozen.”

De politie zoekt getuigen van de mishandeling.

https://www.facebook.com/bertaliezen/posts/10155550296025732

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overijssels paard heeft flinke snee na mishandeling
Sluiten