Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 jun 2018 / 13:35 uur

Organisatie Spelen afgewezen door bevolking

Dat het duur is om de Olympische Spelen te organiseren, was al bekend. Maar dat een groot deel van de bevolking het helemaal niet wil, is wel apart. In Zwitserland is er een referendum gehouden over het organiseren van de Olympische Spelen van 2026 en is dit plan afgewezen.

Geen Spelen in Sion

Het plan was dat de Spelen dat jaar in Sion gehouden zouden worden, maar zo’n 54% van de Zwitsers wees het organiseren af. Daarmee zijn er nog maar acht kandidaten over, die de spelen wél willen organiseren.

Het Internationaal Olympisch Comité heeft een deel van de regels al aangepast, zodat het voor steden goedkoper moet worden om de Spelen te organiseren. Het was namelijk altijd al een duur grapje, dat gemiddeld ook nog eens 156% duurder uitvalt.

Zomerspelen in Nederland

Een aantal jaar terug speelde Nederland nog met het plan om de Zomerspelen van 2028 binnen te halen, maar dat is uiteindelijk ook geschrapt wegens gebrek aan steun van de regering. Volgend jaar moet duidelijk worden welk land de Winterspelen van 2026 zal gaan organiseren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Organisatie Spelen afgewezen door bevolking
Sluiten