Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Op weg Pinkpop moest langzaam worden gereden

Op de Mensheggerweg in Landgraaf, waar maandagochtend een dodelijke aanrijding plaatsvond, gold een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Die snelheidsbeperking was de donderdag voor Pinkpop ingegaan en duurde nog de hele maandag. Er stonden verkeersborden. Die stonden er ook nog toen de dodelijke aanrijding gebeurde. Dat schrijven burgemeester en wethouders van Landgraaf aan de gemeenteraad.

Beperkt toegankelijk

De weg was tijdens het festival beperkt toegankelijk voor verkeer, maar nooit helemaal afgesloten om een naburig bedrijventerrein bereikbaar te houden. Verkeer werd tot 2.00 uur ‘s nachts gecontroleerd. Het ongeval gebeurde twee uur later. Een man uit Heerlen kwam om het leven en een vrouw en twee mannen uit Heerlen en Landgraaf raakten zwaargewond.

Stille tocht

Justitie liet eerder weten dat de verkeerssituatie deel uitmaakt van het onderzoek naar de fatale aanrijding. Een 34-jarige man uit Heerlen zit vast op verdenking van het veroorzaken van het fatale ongeval. Vrijdag wordt duidelijk of de man vrijkomt of veertien dager langer in voorarrest moet zitten.

Binnenkort komt er een stille tocht ter herdenking van het ongeval. De gemeente praat hierover nog met de nabestaanden van de overleden man uit Heerlen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.