Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Ook kinderen tot 3 jaar gescheiden van ouders in VS

Het immigratiebeleid van president Trump heeft opnieuw voor veel ophef gezorgd. Uit een rapport van persbureau AP blijkt dat ook baby’s en peuters die van hun ouders gescheiden zijn, zullen worden overgebracht naar speciale opvangcentra.

Eerder deze week leidde de beelden van jonge kinderen in opvangcentra al tot veel verontwaardigde reacties. Advocaten en medische hulpverleners hebben de opvangcentra inmiddels bezocht, en troffen daar een kamer vol huilende peuters aan.

Kritiek

In mei ging het zerotolerancebeleid van het Witte Huis van kracht, wat er nu voor zorgt dat immigranten die illegaal de grens oversteken worden gezien als crimineel. Het had tot gevolg dat zeker tweeduizend kinderen zijn weggehaald bij hun ouders.

Volgens nu.nl is het Witte Huis op zeer veel kritiek komen te staan. Niet alleen de Verenigde Naties en de Internationale Gemeenschap, maar ook binnen de eigen republikeinse partij is geschokt gereageerd.

Noodzakelijk

Trump stelt echter dat het beleid noodzakelijk is om te voorkomen dat de VS een migrantenkamp wordt. De president schuift de schuld in de schoenen van zijn voorganger Barack Obama, maar de wet is afgelopen maanden pas ingesteld door justitieminister Jeff Sessions.

Zijn partij voert inmiddels gesprekken over nieuwe wetsvoorstellen die een einde zouden moeten maken aan het uit elkaar halen van families.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.