Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 jun 2018 / 07:40 uur

Onderzeeër met 58 miljoen euro aan drugs onderschept

Colombia heeft voor de kust een onderzeeër in beslag genomen met aan boord twee ton cocaïne. Het vaartuig werd na een jacht van een uur voor de kustwateren in de Stille Oceaan onderschept door marineschepen, meldde justitie zaterdag.

58 miljoen euro

De waarde van de drugs wordt door de autoriteiten geschat op zo’n 68 miljoen dollar, ongeveer 58 miljoen euro. Twee Mexicanen, een Ecuadoraan en een Colombiaan zijn aangehouden.

De marine kwam de onderzeeër op het spoor voor de kust van het deltagebied van de rivier Sanquianga, zo’n 550 kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Bogota. Steeds vaker duiken voor de kust van Midden- en Zuid-Amerika onderzeeboten op die ingezet worden voor drugssmokkel. Eind april werd nog een duikboot onderschept voor de kust van Guatemala.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzeeër met 58 miljoen euro aan drugs onderschept
Sluiten