Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Omwonenden Efteling bang voor groei pretpark

Omwonenden van de Efteling in het Brabantse Kaatsheuvel zijn bang voor de groei van het pretpark. Ze vrezen dat hun woningen over nog geen twintig jaar omringd zijn met parkeerplaatsen en attracties van de Efteling.

Schaakspel

De omwonenden vertellen in het AD dat het een soort schaakspel is wat ze spelen tegen de Efteling. Telkens als het pretpark zich ook maar een beetje uitbreidt, kopen ze stukjes grond op om de Efteling op zo’n groot mogelijke afstand te houden.

Lange tijd breidde het pretpark zich voornamelijk aan de oostkant richting de N261 uit. Maar volgens de omwonenden staat in het masterplan ‘de Wereld van de Efteling 2030’ dat het pretpark nu ook aan de westkant flink wil gaan groeien. En dat is nou juist de kant waar zij wonen.

Bezwaar

Ze hadden deze plannen nooit zien aankomen, vertellen ze aan de krant. Bij één van hen zou het door de nieuwe plannen mogelijk zijn dat er attracties tegenover haar huis worden gebouwd. Samen met andere omwonenden besloot de vrouw in actie te komen en tientallen bezwaarschriften in te dienen.

Maar of de bezwaarschriften gaan helpen, betwijfelen ze. „Ze (de Efteling, red.) weten precies hoe ze het zo moeten formuleren dat ze binnen de regeltjes blijven”, vertelt een omwonende. „Ze sluiten je helemaal in, tot je geen andere keus meer hebt dan vertrekken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.