Metro
Metro Nieuws 22 jun 2018 / 11:14 uur

Omar helpt agent na val: ‘Ik hoorde hem roepen’

Een agent kon bij de explosie in een flat in Utrecht gisteren niet meer via het trappenhuis en daarom moest hij springen. Daarbij brak hij beide benen en kon hij niet meer bewegen. Gelukkig werd de man te hulp geschoten door een aantal buurtbewoners. Een van hen is de 32-jarige Omar: „Ik dacht: die agent moet gewoon geholpen worden. Klaar."

Eerst hielp Omar om families met baby’s uit het brandende gebouw. Daarna wilde hij ook de naar boven gerende agent naar buiten begeleiden. „Maar dat kon niet, want er was veel rook en vuur. Het was heel gevaarlijk om naar boven te gaan. Toen hoorde ik die agent ‘help, help’ roepen", zegt Omar tegen RTV Utrecht.

Luifel

Er zat dus niks anders op voor de agent dan zich te laten vallen. Daarbij brak hij zoals gezegd beide benen. Omar besloot de agent meteen te hulp te schieten. Hij klom meteen op de luifel waarop de agent gevallen was, zo is ook te zien op beelden.

„Ik dacht: die agent moet gewoon geholpen worden. Klaar. En dat heb ik gedaan. De agent schreeuwde: ‘mijn benen, mijn benen’, maar ik dacht je moet wel van dat dakje af." Omar vroeg zelfs nog een andere politiebeambte te helpen, maar zonder succes: „Ik vroeg die agent ‘help jouw collega, help jouw collega’, maar die wist het ook niet meer. Toen dacht ik: dan ben ik de agent en doe ik de rest. Zo is het gegaan."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Omar helpt agent na val: ‘Ik hoorde hem roepen’
Sluiten