Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Neergeschoten Schiedamse Syriër overleden

De 26-jarige Syriër die afgelopen woensdag met een hakbijl stond te zwaaien op zijn balkon in Schiedam, is overleden. De politie schoot hem vorige week woensdag neer nadat de man niet wilde kalmeren en de agenten aanviel.

‘Allahu Akbar’

De man bezweek maandag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een arrestatieteam viel woensdag bij hem binnen omdat hij op zijn balkon stond te zwaaien met een bijl. De man zou ‘Allahu Akbar’ hebben geroepen. Agenten probeerden hem eerst te kalmeren. Maar nadat ook onderhandelaars geen contact met de man kregen, besloot de politie bij hem binnen te vallen.

Eenmaal binnen ontstond een gevecht tussen de agenten en de man, waarbij de politiehond zwaargewond raakte en even later overleed. De agenten probeerden de man met een stroomstootwapen op de grond te krijgen, maar dat had geen effect. Daarop besloot de politie hem neer te schieten.

Bekend bij hulpinstanties

De man was een vluchteling uit Syrië. RTV Rijnmond meldt dat volgens de gemeente Schiedam hij een bekende was van de hulpinstanties vanwege psychische problemen. Een jaar eerder had hij nog zijn hele huisraad op straat gegooid.

Zoals gebruikelijk bij dit soort schietincidenten waarbij agenten zijn betrokken, stelt de Rijksrecherche een onderzoek in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.