Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Moeder (33) rijdt met baby onder invloed van GHB

Een gevaarlijke situatie in het Brabantse Kaatsheuvel: daar is vrijdagmiddag een vrouw (33) aangehouden omdat ze onder invloed van GHB aan het autorijden was. Dat is al een alarmerende situatie op zich, maar daarnaast was ze tijdens het ritje niet alleen: haar baby zat ook in de auto.

Rijverbod

De vrouw uit Wouw is aangehouden in Kaatsheuvel. Het gevolg was een proces-verbaal en een rijverbod. Daarna stond ze weer op vrij voeten, meldt de politie.

De drug

GHB (gamma-hydroxyboterzuur) is een ernstig verslavende drug die je een relaxt en vrolijk gevoel kan geven. Het is zeer lastig te doseren: het verschil tussen een dosis met aangename effecten en de dosis waarbij iemand overmand wordt door slaap en bewusteloos raakt is maar heel klein. Wanneer je verslaafd bent, heb je iedere twee uur (!) een dopje of buisje nodig om jezelf draaiende te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.