Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 jun 2018 / 18:24 uur

Melania Trump bezoekt kinderen in detentieoord

First Lady Melania Trump is onaangekondigd afgereisd naar Texas, om daar te gaan kijken in een detentieoord voor kinderen van illegale immigranten die zijn gescheiden van hun ouders.

Woensdag gaf haar man, president Trump, na een golf van kritiek eindelijk toe dat het scheiden van kinderen en hun illegaal binnengekomen ouders niet meer mag.  De president heeft opdracht gegeven de reeds gescheiden kinderen te herenigen met hun ouders.

Mexico

Melania bezocht een detentiecentrum van de grenswacht in McAllen aan de grens met Mexico, waar ongeveer zestig kinderen van migranten in de leeftijd van vijf tot zeventien jaar vastzitten in afwachting van de afwikkeling van de aanklachten tegen hun ouders.

„Ze wilde met eigen ogen zien hoe er daar aan toe gaat”, zei haar woordvoerster Stephanie Grisham tegen verslaggevers. „De beelden hebben haar geraakt als moeder en als mens.”

Publieke veiligheid

De betrokkenheid die Amerika’s First Lady toonde met mensen die te maken hebben met de harde aanpak van de immigratiedienst staat in schril contrast met het optreden van haar echtgenoot. Deze spreekt om de haverklap honend over illegalen die de grens oversteken en schildert hen geregeld af als gevaar voor de publieke veiligheid.

Trump zei dinsdag nog in een tweet dat de Democraten niet malen om misdaad en dat ze illegalen, hoe schurkachtig ook, het land laten binnenstromen en verpesten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Melania Trump bezoekt kinderen in detentieoord
Sluiten