Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Meisjes in Nijmegen uitgebuit door groep loverboys

In Nijmegen en omgeving zouden minstens twaalf meisjes door een groep loverboys zijn opgelicht, afgeperst en seksueel uitgebuit.  Het zou om een ‘uitzonderlijk grote zaak’ gaan waar de recherche en het Openbaar Ministerie langer dan een jaar aan gewerkt hebben, meldt het Algemeen Dagblad.

Wisselende samenstelling

Het langdurige onderzoek naar de groep loverboys ging door het leven onder de naam ‘Dante’. Uiteindelijk heeft Dante geleid tot meerdere aanhoudingen, waarvan we tot nu toe alleen weten dat het in ieder geval om twee mannen van 23 en 24 jaar gaat. De gehele actieve loverboygroep is naar waarschijnlijkheid echter groter. De mannen zouden hierbij in wisselende samenstelling hebben samengewerkt. Er zouden meerdere slachtoffers aangifte hebben gedaan.

Lange gevangenisstraffen

Voor het onderzoek zijn acht woningen doorzocht: in Nijmegen, Druten, Ammerstol en het Duitse Kranenburg. Hierbij zijn telefoons, laptops en de administratie in beslag genomen. De politie sluit niet uit dat er nog meer daders opgepakt gaan worden. Ze hopen daarbij dat het uiteindelijk lange gevangenisstraffen gaat opleveren voor de daders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.