Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 23 jun 2018 / 17:02 uur

Massale steun voor gewonde agent na explosie Utrecht

„Beste held van Kanaleneiland, uw breuken zullen met de tijd genezen. Maar uw daad zal niemand in Utrecht ooit vergeten!", staat er op een kaartje geschreven, gericht aan de politieagent die afgelopen donderdag in Utrecht uit een flat sprong.

Fatale sprong

De agent kon afgelopen donderdag bij een explosie in een flat in de wijk Kanaleneiland niet meer naar beneden via het trappenhuis. Hij sprong daarom vanaf de tweede verdieping naar beneden, waarbij hij beide benen brak. Vreselijk, maar gelukkig staan veel mensen hem bij: het politiebureau in Kanaleneiland krijgt massaal bloemen en kaartjes binnen.

Oproep

De Politie Nederland plaatste vrijdag een oproep op Twitter. „Gisteravond raakte in Utrecht een van onze collega’s tijdens zijn werk ernstig gewond. Wij denken aan hem en wensen hem veel beterschap. Wil jij dat ook doen? Een kaartje sturen mag en dat waarderen wij enorm."

De explosie

Een 70-jarige man is aangehouden voor brandstichting. Daarnaast wordt hij verdacht van het doodsteken van zijn vrouw. Na de explosie werden meerdere appartementen ontruimd, de bewoners kunnen vermoedelijk pas na dit weekend weer naar huis, schrijft RTV Utrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Massale steun voor gewonde agent na explosie Utrecht
Sluiten