D. van Aken
D. van Aken Nieuws 27 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Man strooide jarenlang gif op lunch van collega’s

Een man in Duitsland wordt er van verdacht jarenlang zijn collega’s te hebben vergiftigd tijdens de lunch. De Duitse politie en het OM kijken met terugwerkende kracht naar 21 sterfgevallen in een bedrijf sinds het jaar 2000.

Vlak voor pensioen

Het gaat volgens de Duitse media om medewerkers van een bedrijf in de gemeente Schloss Holte-Stukenbrock. Veel betrokkenen stierven kort voordat ze met pensioen zouden gaan. De recherche vertelde woensdag dat de doodsoorzaak opvallend vaak een hartinfarct of kanker was.

Het vermoeden is gerezen dat de betrokkenen het slachtoffer zijn geworden van vergiftiging van hun lunchpakketjes. Een 56-jarige man zou geprobeerd hebben collega’s om het leven te brengen door giftig poeder op hun boterhammetjes te strooien als ze even niet keken.

Levensgevaarlijke hagelslag

Iemand viel het toch op dat er vreemd spul op zijn broodbeleg zat, waarna beelden van bewakingscamera’s de dader aanwezen. In het huis van de verdachte, die tot dusver zwijgt, zijn stoffen aangetroffen waarmee ‘levensgevaarlijke hagelslag’ kan worden gemaakt zoals kwik, lood en cadmium.

Volgens een eerste rapportage ging het om loodacetaat (duivelssuiker) en was de gebruikte hoeveelheid genoeg om ernstige orgaanschade toe te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.