Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 7 jun 2018 / 10:22 uur

Man hakt kop van slang, maar slang pakt man terug

Een man uit Texas die dacht dat hij wel even de kop van een ratelslang af kon hakken, had dat flink mis. Toen hij de kop van de slang namelijk wilde oppakken, begon het dier de man te bijten. Een gevalletje boontje komt om zijn loontje, zullen we maar zeggen…

Schep

De Amerikaan kwam de slang onderweg tegen en hakte vervolgens de kop van het dier af met een schep. De kop van de slang bleek nog te leven, waardoor de man werd gebeten en direct naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

In de auto kreeg de man hevige epileptische aanvallen, waardoor hij met spoed in een helikopter naar een ziekenhuis moest worden gebracht. Daar kreeg hij 26 doses antigif toegediend, schrijven Amerikaanse media.

‘Klassieke fout’

Het voorval is een week geleden en de man is nog steeds niet hersteld. Zo is zijn nierfunctie erg zwak. Volgens artsen gaat het om een klassieke fout. „Mensen realiseren zich niet dat slangen en zoogdieren anders in elkaar zitten", zegt arts Leslie Boyer.

Het hoofd van een doorgesneden ratelslang kan namelijk nog lange tijd functioneren. „Dat geldt ook voor de gifklieren. Ook het andere uiteinde zal nog lange tijd bewegen en ratelen.” Boyer kent gevallen waarbij de kop twaalf uur na de onthoofding nog beweegt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man hakt kop van slang, maar slang pakt man terug
Sluiten