Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 28 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Man die echtpaar doodreed hoeft cel niet meer in

Een man die een echtpaar uit het Brabantse Rijen in 2016 heeft doodgereden, hoeft niet nog langer cel in. Dat heeft de rechter donderdag bepaald. De man werd veroordeeld tot een celstraf van 108 dagen, maar omdat het voorarrest precies ook zolang duurde, komt de man nu op vrije voeten.

Dat meldt het AD. Faisal D. (25) krijgt wel een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van vijf jaar, waarvan twee jaar voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van vijftien maanden en een rijontzegging van vijf jaar geëist.

Schuldig

De rechter beweerde dat hij roekeloos rijgedrag niet bewezen achtte, waardoor de strafeis fors lager werd. Wel zei hij dat D. in grote mate schuldig is aan de dood van Bert en Henriëtte van der Veeken en dat hij het hem uitermate kwalijk nam dat hij na het ongeluk doorreed. Volgens een onderzoek reed de man met 72 kilometer per uur op een weg in Tilburg waar je 50 mag.

Daarnaast moet D. een behandeling ondergaan, omdat hij kennelijk niet geleerd had van de legio verkeersovertredingen die hij al op zijn naam had staan. Dat rekende de rechter de Tilburger erg aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.