Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 8 jun 2018 / 06:54 uur

Man (29) ‘s nachts verdronken in Gelders zwembad

Een bijzonder tragisch ongeval in het Gelderse Vorden. Daar is in de nacht van donderdag op vrijdag een man van 29 verdronken.

Het zwembad In de Dennen zou om 07:00 uur vanochtend pas weer opengaan. Het onderzoek dat de politie heeft gedaan, wees uit dat de man waarschijnlijk door onbekende redenen onder het afdekzeil is terechtgekomen.

Te water geraakt

Midden in de nacht, rond 10 over 3, werd er naar 112 gebeld met de melding dat er iemand te water was geraakt. De hulpdiensten gingen snel naar het zwembad toe om de man uit het bad te halen, maar hij bleek al overleden te zijn.

De man was waarschijnlijk met twee vrienden aan het zwemmen. Toen hij lang onder water bleef, gingen ze hem zoeken en waarschuwden ze de hulpdiensten. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval en heeft de zaak afgerond.

Grote verslagenheid

Het zwembad, dat vandaag gesloten is, vertelt in een bericht op Facebook ‘met grote verslagenheid’ over het ernstige incident.

Beste bezoekers, vandaag heeft er een ernstig incident plaatsgevonden bij het zwembad. Politie, ambulance en brandweer…

Gepostet von Zwembad In de Dennen am Donnerstag, 7. Juni 2018

Onder de Facebookpost komen veel reacties van plaatsgenoten en andere mensen die meeleven met het slachtoffer en de omgeving van de man. „Vreselijk, sterkte voor de nabestaanden en de hulpverleners die vannacht geholpen hebben… Hoorde het vannacht en heb als moeder geen oog meer dicht gedaan", schrijft een vrouw.

Naasten van het slachtoffer

Ook burgemeester Marianne Besselink is ‘enorm geschrokken van het vreselijke ongeval’, schrijft zij op Twitter. „Mijn gedachten gaan uit naar de naasten van het slachtoffer.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man (29) ‘s nachts verdronken in Gelders zwembad
Sluiten