Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Landelijk protest tegen groeiende luchthavens

Bewonersgroepen en milieuorganisaties gaan zaterdag in zes plaatsen de straat op om gezamenlijk te protesteren tegen de hinder die zij hebben van de groei van luchthavens in Nederland. Greenpeace bedacht de actie, samen met het onlangs opgerichte Landelijk Bewondersbelang Luchtvaart (LBBL).

De protesten zijn alle zes tegelijkertijd om 13.00 uur in Amsterdam, Eelde, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Zwolle. De organisatoren roepen de deelnemers op om met rode kleding en rode attributen te verschijnen, om een rood signaal te geven aan de overheid.

Duurzame alternatieven

Het is voor het eerst dat omwonenden van de zes grote luchthavens en milieuorganisaties samen actievoeren tegen de luchtvaartgroei. Zij beklagen zich over onder meer de CO2-uitstoot van de luchtvaart, die volgens hen blijft groeien en vinden dat de overheid moet investeren in duurzame alternatieven.

Krachten bundelen

LBBL wordt gevormd door bewonersverenigingen bij Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Lelystad Airport, Maastricht Aachen Airport, Eindhoven Airport en Groningen Airport Eelde. In mei bundelden deze regionale groepen hun krachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.