Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Laatste week RTL Late Night voor Humberto Tan

Humberto Tan zal deze week voor de laatste keer aan tafel zitten bij RTL Late Night. Na vijf seizoenen en ruim duizend afleveringen, neemt Tan vrijdag afscheid van de show.

Zijn afscheid kondigde Tan begin dit jaar al aan. Zichtbaar geëmotioneerd vertelde hij in de uitzending dat hij op verzoek van de leiding van RTL 4 afscheid moest nemen. „Ik ben het niet met die beslissing eens, ik respecteer die beslissing wel” aldus Tan.

Twan Huys

Zijn opvolger werd niet lang daarna bekend gemaakt. Twan Huys zal vanaf september het gezicht zijn van de talkshow. Aan hem is de opdracht gegeven de talkshow journalistieker te maken. Huys was 25 jaar presentator bij de publieke omroep. Eind april praatte hij voor het laatst Nieuwsuur aan elkaar.

Het vertrek van Humberto gaat niet stilletjes voorbij. In zijn laatste vijf afleveringen wordt de presentator compleet verrast. „Een kwartier voor de uitzending kom ik binnen, ga ik zitten en dan zie ik wie er zijn”, zei hij eerder op 538. Ook vertelde Humberto toen „zin” te hebben in zijn laatste uitzendingen.

Trouw

Ondanks zijn gedwongen einde bij RTL Late Night besloot Humberto RTL trouw te blijven. Vorige week verlengde hij zijn contract met drie jaar. Humberto gaat nieuwe programma’s ontwikkelen en neemt andere presentatieklussen voor zijn rekening. Zo is hij het nieuwe gezicht van de talentenjacht Holland’s Got Talent, waarin Paul de Leeuw als jurylid aanschuift, en presenteert hij dansshow Dance Dance Dance.

Humberto krijgt in zijn laatste week RTL Late Night wel te maken met stevige concurrentie. Eva Jinek begint maandag weer met haar talkshow. In de eerste week schuiven onder anderen prinses Laurentien, minister Hugo de Jonge en het VI-trio Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee aan in Jinek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.