Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Kamer wil af van stapelen van boetes door overheid

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat er een einde moet komen aan het alsmaar opstapelen van boetes door de overheid. In het regeerakkoord was afgesproken dat het kabinet hier iets aan zou doen, maar nu vindt zij het toch niet nodig.

Alsmaar dieper

De opstapeling van de boetes zijn vooral een probleem voor mensen die toch al in de schulden zitten. Boetes van de overheid worden bij aanmaningen al snel verdubbeld. Het zorgt ervoor dat mensen met schulden nog dieper wegzakken.

In plaats van een einde te maken aan het stapelen van de boetes, wil het kabinet de betalingsregeling uitbreiden. Mensen kunnen vanaf volgend jaar bij een boete van 75 euro een betalingsregeling treffen. Maar dat is niet voldoende, vertellen D66-kamerlid Rens Raemakers en CDA-kamerlid René Peters aan RTL Nieuws. Volgens hen hebben mensen die al in de schulden zitten daar niets meer aan.

Meer steun

Niet alleen het CDA en D66 vinden dat er iets moet gebeuren aan de opstapeling van boetes. GroenLinks, SP, PvdA en 50Plus vinden ook dat het kabinet hiermee moet stoppen. SP-kamerlid Jasper van Dijk tegen RTL Nieuws: „Niet alleen bij verkeersboetes, maar ook bij niet betalen van de zorgpremie.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.