Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 jun 2018 / 04:53 uur

Kabinet wil nationale vliegtaks

Het kabinet wil een nationale vliegtaks invoeren, door middel van een vliegbelasting op lawaaiige en vervuilende vliegtuigen. Als dat niet lukt, moeten Nederlandse reizigers straks via een tickettaks extra belasting betalen.

Plan Europese belasting van de baan

De bedoeling was om de vliegtaks op Europees niveau in te voeren. Maar het kabinet krijgt het in Brussel niet voor elkaar om nog voor 2021 een Europese belasting te introduceren. D66-staatssecretaris Snel van het ministerie van Financiën wil daarom nu de belasting op nationaal niveau invoeren. Dat hebben bronnen bevestigd aan De Telegraaf. De staatssecretaris stuurt binnenkort hierover een brief naar de Tweede Kamer.

Hoe de vliegtaks op de lawaaiige en vervuilende vliegtuigen eruit zal zien, is nog niet bekend. Maar in het geval van een tickettaks, staan de tarieven al vast. Reizigers die binnen de Europese Unie vliegen moeten zeven euro extra voor vluchten betalen. Voor middellange vluchten staat een tarief van 22 euro vast. De verre reizigers moeten rekenen op veertig euro extra.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kabinet wil nationale vliegtaks
Sluiten