Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 8 jun 2018 / 18:29 uur

Kabinet verhoogt kinderbijslag en -opvangtoeslag

Goed nieuws voor de ouders van met name jonge kinderen. Het kabinet heeft namelijk een aantal wijzigingen op de planning waaraan financiële voordelen voor ouders zijn verbonden, dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken aan de Eerste en Tweede Kamer.

Kwart miljard

Zo wordt een kwart miljard euro extra uitgetrokken voor de kinderopvangtoeslag. Hierdoor hoeven ouders een paar procent minder van de vergoeding te betalen. Ouders die ongeveer anderhalf keer het modaal salaris (ongeveer 50.000 euro) verdienen en één kind op de opvang hebben krijg straks 80 procent van het uurloon vergoed in plaats van 77.

Ouders die minder dan 23.000 euro verdienen krijgen 96 in plaats van 94 procent vergoed. Dat is een belangrijke verandering, omdat werken op die manier lonender wordt dan het hebben van een uitkering.

Kinderbijslag

Daarnaast wordt ook de kinderbijslag verhoogd, met een totaal bedrag van een kwart miljard, evenals het kindgebonden budget. De veranderingen gelden vanaf het nieuwe kalenderjaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kabinet verhoogt kinderbijslag en -opvangtoeslag
Sluiten