Metro
Metro Nieuws 18 jun 2018 / 18:54 uur

Kaartjessysteem Disneyland Parijs gehackt

Het kaartjessysteem van Disneyland Parijs is gehackt door iemand die zichzelf Artex noemt. Artex kraakte het FastPass-systeem door te kijken naar de QR-code. Dat maakte het voor de hacker mogelijk om een onbeperkte hoeveelheid aan tickets in te slaan.

Opeenvolgend

Met de FastPass-tickets is het mogelijk voor bezoekers de lange wachtrijen bij de populaire attracties te vermijden. De Telegraaf schrijft dat de hacker ontdekte dat er entreebewijzen in omloop waren met QR-codes met een opvolgend nummer.

„Ik bestelde drie kaartjes en ontdekte dat het eerste ticketnummer eindige op het getal 40, de tweede op 41 en de derde op 42.” Dit vertelde hij aan de Franse tv-zender BFM TV.

Nooit waterdicht

De hacker kon met zijn telefoon nieuwe QR-codes aanmaken, waarmee hij nieuwe kaartjes kon ophalen. Deze werkwijze zou slechts werken bij één soort entreebewijzen, om verder misbruik te voorkomen is niet naar buiten gebracht om welke entreebewijzen het gaat.

Volgens de hacker ging het hem er niet om misbruik van de situatie te maken, maar wilde hij slechts bij Disney aan de bel trekken en hen wijzen op de gemaakte fout. Disneyland Parijs heeft inmiddels laten weten dat computersystemen nooit waterdicht zijn. „We zullen dan ook verbeteringen blijven doorvoeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kaartjessysteem Disneyland Parijs gehackt
Sluiten