Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 jun 2018 / 07:40 uur

Juni gaat de droogste maand in tijden worden

De droogste junimaand sinds 1901? Het lijkt erop dat we die dit jaar gaan beleven. Weerbureaus Weeronline en Weerplaza spreken van een ‘groot neerslagtekort’. Heel vervelend…

Gebrek aan regen

Vooral in het midden en (zuid)westen van het land zou er sprake zijn van recorddroogte. Tuurlijk, er zijn de afgelopen dagen inderdaad wel wat buitjes gevallen, maar die zouden een ‘druppel op de gloeiende plaat’ vormen. Vooral in Twente, de Achterhoek, het noorden van de Veluwe en delen van Noord-Limburg zou een flinke schaarste zijn op het gebied van regendruppels.

De rest van de maand

Je hebt het vast al gespot op je weerapp: de rest van de maand gaat het óók zonnig en warm worden. Dit maakt dat de droogterecords nu al zeker lijken. Donderdag kan het zelfs dertig graden gaan worden.

Negatieve gevolgen

Een doorlopend tropisch temperatuurtje levert niet alleen maar positieve gevoelens op: zo mogen boeren in Noord-Limburg al een tijdje hun land niet meer beregenen, omdat de waterstand dan te veel zou dalen. De droogte kan daarnaast ook uitdroging en verzwakking van veendijken als gevolg hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Juni gaat de droogste maand in tijden worden
Sluiten