Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 jun 2018 / 10:49 uur

Jack Daniel’s verhoogt prijzen whiskey in EU

Het Amerikaanse whiskey merk Jack Daniel’s maakte dinsdag bekend dat Europese liefhebbers van het drankje iets dieper in hun buidel zullen moeten tasten voor het nuttigen van een glas whiskey. Dit is het gevolg van een Europese importheffing van 25 procent op sommige Amerikaanse producten.

Ook op Levi’s en pindakaas

De verwachting van het moederconcern van Jack Daniel’s, Brown-Forman, is dat de verkoopprijzen binnen de Europese Unie met ongeveer 10 procent zullen stijgen. Een woordvoerder heeft laten weten dat de prijsverhoging de aankomende tijd ingevoerd zal worden.

De importheffingen op Amerikaanse producten zijn sinds afgelopen vrijdag van kracht. Het gaat naast whiskey om heffingen op staal en producten zoals spijkerbroeken van Levi Strauss, Harley-Davidson-motoren, pindakaas.

Reactie

Deze Europese heffingen zijn een reactie op de Amerikaanse heffingen op Europees staal en aluminium. Jack Daniel’s wordt verkocht in meer dan 170 landen. De VS is de grootste markt voor het merk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Jack Daniel’s verhoogt prijzen whiskey in EU
Sluiten