Anne Kersten
Anne Kersten Nieuws 22 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Gemoederen lopen hoog op tijdens bijeenkomst vmbo

De directie meldt dat de leerlingen van VMBO Maastricht geen examen hadden mogen doen. Ouders willen vragen stellen, maar worden afgekapt. Daarna stijgt er een luid gejoel op uit de zaal.

Posted by Kelly Romy Indy on Friday, June 22, 2018

„Kunt u ons iets vertellen wat u wel weet?" vraagt een ouder. De antwoorden zijn niet toereikend, vinden de ouders. De directie kan geen uitspraken doen over hoelang het zal gaan duren voordat er meer duidelijkheid is over herkansingen of het overdoen van het examenjaar. Er klinkt gehoon en gefluit uit de zaal.

„Willen alle kinderen die geslaagd zijn opstaan?" klinkt het. Bijna de hele zaal staat op, er klinkt luid applaus. Het is heel onzeker hoe het met de geslaagde leerlingen verder zal gaan, het lijkt erop dat er in augustus herkansingen plaats zullen vinden. De directie verzekert dat een schandaal als dit nooit meer zal voorkomen, de zaal lacht.

Aan de bel getrokken

Meerdere ouders trokken afgelopen jaar aan de bel, vertellen ze tijdens de bijeenkomst, maar de directie verzekerde hen dat er niks aan de hand was.

De ouders van de leerlingen willen een advocaat in de arm nemen. Want „we moeten ons als ouders verenigen" vindt ouder Miranda Dekkers.

De bijeenkomst voor de vmbo-leerlingen van VMBO Maastricht startte vrijdag om acht uur ‘s avonds. Vrijdagmiddag kregen de leerlingen te horen dat hun eindexamens ongeldig waren verklaard.

Hier is het laatste woord nog niet over gesproken!

Posted by Kelly Romy Indy on Friday, June 22, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.