Metro
Metro Nieuws 30 jun 2018 / 16:50 uur

FNV streekvervoer dreigt met kort geding

Vakbond FNV dreigt met een kort geding tegen werkgevers van chauffeurs in het streekvervoer. De chauffeurs gaan volgende week alleen buiten de spits om staken, maar zullen tijdens de spits gewoon werken. Werkgevers zeggen nu de chauffeurs niet te betalen voor hun gewerkte uren als ze volgende week gaan staken.

Vanaf maandag 2 juli zullen chauffeurs opnieuw staken. Dit keer niet zo heftig als afgelopen week. FNV zegt de hinder voor reizigers zo veel mogelijk te willen beperken en daarom leggen de chauffeurs alleen buiten de spits om hun werk neer. Van 06:00 tot 10:00 uur en van 15:00 tot 19:00 uur gaan de bussen gewoon rijden.

Reizigers tegemoetkomen

Daarmee beantwoordt FNV een oproep van werkgevers. Zij pleitten al eerder voor publieksvriendelijke acties van de chauffeurs. Maar vrijdag werd de vakbond opgeschrikt door een brief van de werkgevers waarin zij schrijven de chauffeurs geen loon uit te betalen voor gewerkte uren, of maar een beperkt deel van die gewerkte uren.

De vakbond heeft de werkgevers nu gesommeerd de gewerkte uren alsnog uit te betalen. Als FNV voor maandag 12:00 uur geen bevestiging hierin ontvangt van de werkgevers, gaat zij een kort geding aanspannen.

Ware aard

Volgens de vakbond hebben de werkgevers nu hun ware gezicht laten zien. „Ze hebben totaal geen oog voor de belangen van hun reizigers en ook niet voor die van hun werknemers”, schrijft FNV op haar website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FNV streekvervoer dreigt met kort geding
Sluiten